Tavaly augusztusban jelentette be a kormány, hogy három éven át évi 6 millió euróval, vagyis nagyjából 1,9 milliárd forinttal támogatja, hogy a Red Bull Air Race hat év kihagyás után visszatérjen Budapestre - írja az Index. Az itthoni rendezésért felelős állami tulajdonú Hungaroring Sport Zrt. az Air Race-hez, a Forma-1-es futamhoz, illetve az évi sporteseményeinek támogatásához több, mint 10 milliárd forintot kap a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

Ez az összeg nagyjából a kétszerese annak, amit a magyar turizmus összes többi szereplője kap 2015-ben, igen komoly reklámnak tekintheti tehát a kormány a két versenyt - hívja fel a figyelmet a lap.

A verseny rendezési jogát tehát állami támogatással vette meg a Hungaroring, a szervezési költségek viszont már utóbbit terhelik. Az viszont nem tiszta, hogy ez pontosan kinek és hogyan éri meg, hiszen a budapesti verseny mindenki számára ingyenesen megtekinthető - egyedül a Red Bull által felállított, VIP-nek tekinthető részbe árultak fizetős jegyeket, amik mind el is keltek. További részletek az Indexen olvashatók.