A következő két évben 250 új munkahelyet létesít a - Citi-vállalatokat a régióban, illetve globálisan kiszolgáló - Budapest Citi Szolgáltató Központ - jelentette be Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója. Szavai szerint a Citi továbbra is elkötelezett Magyarország iránt.

A központ 2005-ben 49 fős létszámmal kezdte meg működését, ma pedig már mintegy ezer embernek ad munkát. A budapesti szolgáltató központ (ssc) létszámának mintegy fele technológiával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt, míg a második legfontosabb tevékenység az üzleti adminisztráció. Budapesten látják el az 55 országot magába foglaló Európa, Közel-Kelet és Afrika régió beszerzési feladatait, innen bonyolítják a régióbeli működéshez kapcsolódó számlák 98 százalékának kifizetését.

Dolgozóik átlagéletkora 32 év, 29 nyelven nyújtunk szolgáltatás, az alkalmazottak pedig 80 százalékban felsőfokú végzettséggel rendelkeznek - mondta Ágostonné Előd Beáta, a központ vezetője.

A beruházás teljes értéke mintegy 3,8 milliárd forint. A magyar kormány a beruházáshoz 250 millió forint támogatást ad, azzal, hogy a cég vállalta, hogy a dolgozókat legalább öt évig megtartja. A bővítés nyomán a Citi ssc-je az öt legnagyobb magyarországi közé tartozik majd.

Magyarországon jelenleg 91 ssc működik, a tavalyi 85 után, összesen 34 ezer munkahellyel, szemben az egy évvel korábbi 30 ezer fővel - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes. Azt is látjuk, hogy nincs leállás, a trend folytatódik. A Nemzeti Befektetési Ügynökség jelenleg 26 ssc-vel kapcsolatos projektet kezel, amelyek összesen mintegy 5 ezer munkahelyet hozhatnak létre - sorolta a politikus.