Tovább bővül Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cégbirodalma. Orbán Viktor miniszterelnök földije a cégbírósági adatok szerint ezúttal a hűtés- és klímatechnikában lát fantáziát, nemrég ugyanis személyesen vásárolta be magát a piac egyik legjobb cégébe, a debreceni CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-be - értesült a hvg.hu.

A tulajdonosi szerkezet változása a Cégközlöny szerint 2015. június 1-jétől hatályos. A felcsúti polgármester mellett megjelent a társaságban a Duna Aszfalt cégcsoporthoz tartozó Körösaszfalt Zrt., illetve a cégcsoport tulajdonosai, Szíjj László és Varga Károly is. A Gazdasági Versenyhivatal június közepén adott ki közleményt arról, hogy engedélyezi Szíjj és Varga beszállását három cégbe, az Aeroprodukt Zrt.-be, a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-be és a CLH Klímaszervíz Kft.-be - ám akkor Mészáros neve még nem volt ismert tulajdonostársként.

Sikeres cégeket vásárolhatnak meg az új kormányzati kedvenc építőipari cég, a Duna Aszfalt Kft. tulajdonosai, illetve a CLH esetében Mészáros Lőrinc is. A Céginfo.hu adataiból kiderül, hogy évek óta eredményesen működnek, összesen 374 dolgozót foglalkoztatnak. Az Aeroprodukt egymilliárdos forgalmú fémszerkezetgyártó, míg az épületgépészettel, víz-, gáz-, fűtés- és légkondicionáló-szereléssel foglalkozó a CLH Kft. 6,5 milliárdos, a CLH Klímaszervíz pedig 1,2 milliárdos forgalmú vállalkozás.

A Körösaszfalt Zrt. vezére tavaly november óta Pálffy Balázs, Mészáros Lőrinc vőjelöltje. A Körösaszfalt a közelmúltban bekebelezte a legpatinásabb magyar magasépítő céget, a Magyar Építő Zrt.-t - aminek igazgatóságában szintén helyet kapott Pálffy.