A Spar büszke arra, hogy 13. havi bért is fizet alkalmazottaiknak. Ezen felül táborok, jubileumi ünnepségek, iskolakezdési támogatás, dolgozói vásárlási kedvezmény, Erzsébet-utalvány, hűségbónusz és további teljesítményfüggő juttatásokkal honorálják a kollégák munkáját - idézi a portál Maczelka Márkot, a Spar kommunikációs vezetőjét.

Csapatszellem, emberi tényezők

Az Ikea szombatra is fizet hétvégi pótlékot nem csak vasárnapra. Minden ember számára adódhat életbevágó és azonnali elintéznivaló, így természetesen bármely munkatársnak lehetősége van arra, hogy előbb elmehessen, vagy később érkezzen egyes esetekben - írta a bútoráruházlánc.. A cégnél minden élethelyzetet igyekeznek figyelembe venni a beosztások tervezésénél. A kantinban a gyümölcs és a friss saláta ingyen és meleg ital is ingyen jár a dolgozóknak.

Az egészséges életmód és a tudatos egészségmegőrzés fontos az Aldinak is és az egészségmegőrzéséhez szükséges munkahelyi feltételeket biztosítják - írta a társaság az Origónak. Van ötletbörze programjuk, így a kollégák bármikor elmondhatják javaslataikat, észrevételeiket - a megvalósított ötletek beküldői pedig elismerésben részesülnek. Rendszeresen szerveznek csapatépítéseket és olyan rendezvényeket, ahol a munkán kívül is találkozhatnak kollégáik.

Szabadnap az iskolakezdésre

A Tesco 2016-ban a munkatársak véleménye alapján alakította ki hatféle cafeteria-csomagját. A dolgozók havi nettó 12 ezer forintért választhatnak a juttatások közül. A Tesco azt is elárulta, hogy az irodai alkalmazottak mostantól rugalmasan eldönthetik, hol szeretnének dolgozni: akár otthonról, vagy egy közeli Tesco áruházból is végezhetik munkájukat. A Tesco idén 3,5 milliárdot forintot fordított bérfejlesztésre.

Azok a Tescóban dolgozó szülők pedig, akiknek gyermeke idén kezdte az általános iskolát, szabadnapot kaptak szeptember 1-jére. Az iskolakezdési támogatás mellett pedig minden munkatársának 200 extra Clubcard pontot adott a vállalat.

Mobil a zsebben

Kérésnek eleget téve október 15-től pedig lehetővé tették a magán mobiltelefonok munkaidőben, indokolt esetben történő használatát is. A tescósok karácsonyi bónuszként egy zacskó szaloncukrot és 3000 forint ajándékutalványt is kapnak.

Az Auchan lehetőséget ad a megváltozott munkaképességű dolgozóknak is. Már harmadik alkalommal nyerték el a fogyatékosság-barát munkahely elismerést. A megváltozott munkaképességű dolgozóik aránya 6 százalékos, közel 400 ilyen munkatársa van az Auchannak - írták az Origo.hu-nak.

Az Auchannál többszintű prémiumrendszer működik. Számos egyéb, béren kívüli juttatással, dolgozói vásárlási kedvezménnyel, kiterjesztett szociális védőhálóval óvják a munkatársaikat. Ezek részét képezi az élet-, betegség- és balesetbiztosítás is. Emellett a magyarországi kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon a munkavállalók csatlakozhatnak a vállalati részvényesi programhoz, melynek keretében részesülnek a vállalat teljesítményének eredményéből - írta az Auchan.

Már nagyon kellett a béremelés

Azt az Aldi nem árulta el, hogy mennyivel emelte dolgozói bérét 2016-ban, de korábban azt írták, hogy a heti 30 órás munkáért 222 ezer forint bruttó bért fizetnek. Az Ikea idén 11 százalékkal emelte dolgozói fizetését, az Auchan évi plusz 14 százalékról számolt be, a Sparnál 10 százalékkal ugrottak meg a bérek. A Tesco pedig azt írta 11 százalékkal keresnek idén többet a dolgozóik.