Banki vezetőtársaimat és a Bankszövetség elnökségének tagjait időben, írásban tájékoztattam a tényről, hogy csak megerősíteni tudom, amit Matolcsy György jegybankelnök mondott: soha nem lakott a várbeli társasházamban - jelentette ki Patai Mihály.

Az ügy kapcsán elmondta, hogy az UniCredit központi compliance csoportja is átvizsgálta a sajtóban megjelent állítólagos lakásbérlést. Azt állapították meg, hogy semmilyen visszaélés, összefonódás nincs közte és az általa irányított szervezetek felügyeletét végző Magyar Nemzeti Bank között.

Hasonló eredményre jutottak az Eiffel Palace sajtóvisszhangot kapott értékesítésének ügyében. A Nyugati tér közelében levő nyolcszintes irodaházért az akkori piaci ár másfélszeresét fizette a jegybank még 2014-ben. Az értékesítő egy részben offshore hátterű, részben magyar tulajdonos által birtokolt, Eiffel Palace Kft. nevű cég volt. Az Eiffel Palace Kft. felújítva 45,3 millió euróért (mintegy 13,6 milliárd forint + áfa, mintegy bruttó  18 milliárd forintért) adta el az irodaházat, a beruházást pedig az Unicredit finanszírozta.

Az interjúban Patai Mihály azt mondta, a bank az ügyletben nemhogy előnyhöz nem jutott, de milliós nagyságrendű euróbevételtől esett el. Ennek oka, hogy az ingatlanvásárlás miatt a korábbi tulajdonos jóval hamarabb visszafizette a devizakölcsönét, így a lezárt ügylet nem hozta a korábban várt eredményt.