A Napi.hu pénteken a GVH előtt lévő engedélykérelem megírta, hogy a Telekom 2017-ben felhagy a lakossági villamosenergia kereskedelmi tevékenységével. A cég a Démász Zrt.-vel együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy fogyasztói a kereskedőváltás nyomán az utóbbihoz kerüljenek.

A Telekom hivatalos bejelentésére hétfőig várni kellett. Ebből kiderül, hogy november 1-jétől szünteti meg a lakossági villamosenergia-szolgáltatását.

Amennyiben ettől az időponttól a felhasználók a Démász Zrt. szolgáltatását vennék igénybe, úgy a szolgáltatóváltás egyszerűsített eljárással történik - jelezte az NKM Nemzeti Közművek Zrt.

A Nemzeti Közművekhez tartozó Démász Zrt. országos tevékenységet végez. Ezzel lehetővé vált, hogy a lakossági ügyfelek, valamint a kis- és közepes vállalkozások egy kézben tartsák áram-, valamint a Főgáz Zrt. ellátásán keresztül a földgázszolgáltatással kapcsolatos ügyeiket.

A Telekom felhívta a figyelmet arra, hogy aki nem a Démász Zrt.-vel, hanem más villamosenergia-kereskedővel vagy egyetemes szolgáltatóval kíván szerződést kötni, annak az új villamosenergia-szerződése megkötéséről és a kereskedőváltás kezdeményezéséről magának kell gondoskodnia 2017. szeptember 30-ig.