A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nettó 1,9 milliárd forintot szán a televíziós digitális átállás kommunikációjára, a közbeszerzésen nyertes ügynökséggel legfeljebb 30 hónapra kötnek majd szerződést. A hatóság maga finanszírozza a beszerzést.

A vállalkozási keretszerződés a legkésőbb 2014. december 31-ig megvalósuló, magyarországi földfelszíni televíziós műsorszórás digitális átállásához kapcsolódó lakossági és nem lakossági (intézményi, önkormányzati, civil szervezetekkel való), valamint projekten belüli kommunikációjához szükséges kreatív tervezési és kivitelezési, médiatervezési és médiavásárlási, valamint pr és call center üzemeltetési feladatainak, illetve a kapcsolódó ügynökségi szolgáltatások ellátására szól - áll az uniós közbeszerzési értesítőben (TED) megjelent kiírásban. Az elvégzendő, összetett tájékoztatási munkát ugyanakkor nem bontotta részekre az NMHH, arra csak egyben lehet ajánlatot tenni, és csak egyetlen vállalkozóval (ügynökséggel, adott esetben ügynökségek konzorciumával) kötnek majd szerződést.

Az NMHH a kampányok keretében tájékoztatja az érdekelteket - többek közt -  az analóg adók leállásának egyes ütemeiről, az áthangolás időszakáról és a rászoruló csoportokat arról, hogy állami támogatás keretében jogosultak vevőkészülékre.

A nagy értékű közbeszerzéshez mérten az NMHH többféle és összetett referenciát vár el a pályázóktól (ezek között van két-két, országos médiumokban megjelentetett hirdetési kampány; kreatív feladatok teljesítésére szóló munka; pr kommunikáció; legalább egy éven keresztül futó pr kampány kivitelezése; sajtótájékoztató szervezése; webfejlesztési, közösségi média kampány; online médiavásárlási kampány tervezése és lebonyolítása. A pályázóknak igazolniuk kell 2009-2011-ben médiatervezésből és médiavásárlásból legalább nettó egymilliárd forintos árbevételt, közülük az egyik évből 600 milliósat. A kreatív ügynökségi és/vagy pr ügynökségi szolgáltatásból nettó 400 millió forintos árbevételt, a három év egyikében pedig legalább 250 milliósat. A call center üzemeltetéséből minimum nettó 80 milliós forgalmat kell felmutatni.

A tárgyalásos közbeszerzési eljárásra szeptember 17-ig jelentkezhetnek az érdekelt vállalkozók. A pályázati dokumentációt meg kell vásárolniuk, ezért 76 200 forintot kér az NMHH.