Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Olyan súlyos és megoldásra váró társadalmi problémák kaptak figyelmet a díjazottakon keresztül, mint a romák integrációja vagy a drogprobléma kezelése. Az Aranyanyuk között van emberkereskedelem elleni koordinátor, aki áldozattá vált lányokon segít; tanár, aki a mesék által segíti a roma gyerekek beilleszkedését; addiktológus szakorvos; nevelőszülő, aki egy családi tragédia által vált anyává, amikor férjével együtt vállalta, hogy felnevel öt árván maradt kisgyereket.

Az alapítók, a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író öt évvel ezelőtt az elsők között hívta fel a figyelmet egy súlyos, ám tabuként kezelt társadalmi problémára: a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének hiányára. A Richter Aranyanyu Díj létrehozása egy olyan folyamat elindításában volt mérföldkő, amely által a Magyarországon hagyományos segítő, nevelő szakmákban dolgozó több százezer nő - akik erejüket és idejüket nem kímélve gyakran mostoha körülmények között dolgoznak - előtérbe került, felfigyeltek rájuk és munkájukra.

Az elmúlt öt évben fontos területek kaptak figyelmet a díj által, mint a gyermekpszichiátria, gyermekvédelem, kórházpedagógia, koraszülött-ellátás, a magyarországi romák helyzete vagy a droghelyzet. Ezért volt elengedhetetlen lépés a díj alapítói számára, hogy a jubileumi évben első alkalommal az egészségügyi dolgozók, orvosnők és pedagógusok mellett a szociális területen dolgozó nőket is díjazzák.

Eddig összesen 37-en vehették át a Richter Aranyanyu Díjat. Bővebb információ, és a döntősök kisfilmjei a www.aranyanyu.hu oldalon érhetők el. A Richter Aranyanyu díj médiatámogatója a 24.hu.

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője a díjátadón elmondta, a Richter a Nőkért Programmal igyekszik a legtöbb nő számára valami igazán fontosat nyújtani: önbecsülést, a nőiség értékelését, a különlegesség elismerését minden életkorban. Hisznek abban, hogy a pozitív értékek képviselete mellett a közösségteremtő klubokkal, a nők számára fontos témákban folytatott párbeszéddel, vagy a Richter Aranyanyu díjazottjain keresztül inspiráló példák bemutatásával értéket teremtenek, amelyek egy lépéssel közelebb viszik a nőket a testi-lelki, és társadalmi jólét megteremtéséhez és fenntartásához.