Egyelőre folynak a tárgyalások a Magyar Telekom Nyrt. és az érintettek, a Magyar Energia Hivatal és más döntéshozók között arról, hogy a rezsicsökkenést bevezetése miatt a Telekom a későbbiekben milyen feltételekkel nyújthatna energiaszolgáltatást a cég számára is kedvező feltételek mellett - mondta Christopher Mattheisen. A vezérigazgató lapunknak kifejtette: a tárgyalások arról szólnak, hogy a Telekom a rezsicsökkentés kompenzálásaként milyen diszkontot kaphatna. A rezsicsökkentés az egyetemes szolgáltatásokat érinti, márpedig a Telekom energiaszolgáltatását igénybe vevő 150 ezer ügyfél többsége ebbe a körbe tartozik.

Amennyiben nem sikerül a cég számára is kedvező feltételeket teremteni, akkor a Telekom kivonulhat a lakossági energiaszolgáltatás piacáról, ha ugyanis ez a szolgáltatás drasztikus veszteséggel járna, akkor nem lenne értelme a folytatásnak - mondta Christopher Mattheisen, aki hangsúlyozta, hogy a Telekom ebben az esetben sem vonulna ki az energiaszolgáltatói piacról, hisz a vállalti ügyfeleknek (akik tehát a 150 ezres ügyfélszám kisebbik részét teszik ki) ezt követően is kínálják a terméket, és ez is többmilliárdos bevételt jelent a távközlési cégnek. Egyelőre azonban még nem született döntés - emelte ki a vezérigazgató.

A Magyar Telekom 2010. május 17-étől értékesít áram- és földgázszolgáltatást - az egyetemes árhoz igazodó áram- és gázdíjból számított kedvezménnyel - mindazok részére, akik előfizetői valamely T-Home szolgáltatásnak. A távközlési cég fokozatosan építette ki piacát, aminek eredményeként 2012. április 1-jétől az ország teljes területén kínál lakossági ügyfelei számára kedvezményes árú villamosenergia- és földgázszolgáltatást.