Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gréczy Zsolt szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, a karácsonyt szokás szerint megelőző roham idén "szabályszerűen kiütötte" a postát. Óriási a munkaerőhiány, a dolgozók túlterheltek, a fizetések messze nem állnak arányban a munkamennyiséggel, a szolgáltatás pedig lassul és romlik - fogalmazott.

A megszokottnál is nagyobb káosz fő oka szerinte az, hogy a kormány a postai dolgozók nyakába akasztotta a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványok kihordását is. Ezzel a Magyar Postát bevonták a kormányzati propaganda-hadjáratba, mert a Fidesz ezzel a tízezer forintos külön juttatással reméli megvásárolni a nyugdíjasok szavazatát - jelentette ki Gréczy Zsolt.

A posta szerint kiállták az erőpróbát

Hétfőn, kora délután adta ki közleményét posta, amely szerint átlagosan 30 százalékkal több csomagot kezeltek a november közepi csúcsidőszaktól, mint tavaly ilyenkor. A csomagfeldolgozás és a kézbesítés folyamatos, fennakadások szerintük nincsenek.

Idén a korábbi évek tapasztalataihoz képest már jóval hamarabb, október utolsó hetétől érzékelhető volt a csomagvolumen határozott emelkedése a Magyar Postánál. A csúcsszezon is hosszabb, köszönhetően annak, hogy a webáruházak nem csupán a Black Friday napjára koncentrálnak, hanem már a hónap közepétől beindulnak az akciók.

A Black Friday előtti leárazások és maga a Black Friday is egyértelműen látható volt a csomagforgalomban. A november 20-tól kezdődő 3 hétben 1 millió 767 ezer csomagot kezelt sikeresen a Magyar Posta - közölték.

Az állami cég szerint a kézbesítés, legyen szó levelekről vagy csomagokról, folyamatosan és rendben zajlik, fennakadások nincsenek. A megemelkedett forgalom miatt előfordulhat, hogy a megszokottnál többet kell várakozni egyes postákon, hogy átvegyék csomagjaikat az ügyfelek.

Szóbeszéd szintjén maradtak a bajok

Korábbi tudósítás volt, hogy egy Budapest környéki településen felsőbb utasításra csak az előre megírt értesítőket dobja be a postás, miközben a levelekért a postahivatalba kell bemenniük az ügyfeleknek. Az egyik nyilatkozó szerint a levelek halmozódása "teljes katasztrófát" okoz a kirendeltségen.  A posta azonban határozottan cáfolta, hogy felsőbb utasításra nem kézbesítenek házhoz a küldeményeket.