Nincs kizárva, hogy egyes, nem a fő piacának számító érdekeltségeit értékesítse a Vodafone, ha megfelelő ajánlatot kap rájuk - mondta a brit távközlési cég vezérigazgatója, aki kérdésre válaszolva azt is megjegyezte, nem akarnak minden áron megszabadulni a magyar, ausztrál, cseh érdekeltségeiktől, így azt teljes áron szeretnék értékesíteni. Ha ez nem megy, akkor megtartják őket - tette hozzá.

A Vodafone, amely a világ második legnagyobb mobilszolgáltatója az előfizetők számát tekintve a China Mobile után, azon is gondolkodik, hogy teljes körű távközlési szolgáltatóvá váljon és exkluzív médiatartalmakat vásároljon, hogy több ügyfelet vonzzon be. Egy ilyen drága tartalom szükségességéről viszont még nincs meggyőződve a vállalat vezetése. Colao elmondása szerint folytatják a vállalat átalakítását egy kisebb, kábeles szélessávú szolgáltatást és televíziós sorozatokat kínáló céggé.

Televíziós jogokért licitálhat, annak érdekében, hogy lépést tartson versenytársaival. Azt egyelőre nem részletezte a vezérigazgató, hogy saját, exkluzív tartalmat kínálna, vagy másokkal karöltve tenné, mint ahogy például a mobil tartalmakra már most van partneri szolgáltatása a Netflixszel és a Sky szolgáltatóval - írta a Financial Times.

Tavaly a HVG már írt arról, hogy a magyar kormány kétszázmillió eurót fizetett is volna a szolgáltatóért. A vs.hu emellett emlékeztet arra is, hogy a múlt héten az ActMedia már megszellőztette: a Vodafone kivonulhat Romániából, Ausztráliából, Magyarországról és Csehországból is. Az UBS úgy becsülte, a Vodafone ötmilliárd eurót remélhet leányvállalatai eladásától.