Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A NIF nyílt tenderének eredménye a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A szerződés becsült ellenértéke 14 milliárd forint volt, a GTH Holding három ajánlattevő közül, mint a legolcsóbb nyerte el a munkát 11,2 milliárddal.

A nyertesnek a beruházások infrastruktúra-, energia- valamint a pályamenti ellenőrző irányító és jelző alrendszereket kell auditálnia, nem utolsó sorban azért, hogy azok megfelelnek-e az átjárhatóságnak. A szerződést a nyertessel a NIF május 20-án megkötötte, de az csak most jelent meg. A szerződés keret jellegű, a 2013-2020 közötti uniós támogatási időszak elszámolásának a végével, 2022. decemberének utolsó napján zárul.

Ajánlatot tett még a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft., továbbá a Pepper Zrt. is, egy szlovák, egy cseh és egy lengyel céggel közösen.

A nyertes GTH Holding Zrt. cégjegyzői - a Céginfo.hu adatai alapján - Galuska János és Volford Sándor József. A 3,3 milliárd forintos jegyzett tőkéjű cég tulajdonosa 2013-tól a Lánchíd Kontroll Pénzügyi Tanácsadó Kft. A zrt. a múlt évet 93 millió forintos árbevétel mellett 72 milliós mérleg szerinti eredménnyel zárta.

A Lánchíd Kontroll Kft. jegyzett tőkéje 9 millió forint, egyedüli tulajdonosa pedig 2013 februárja óta Galuska János. A cégnek 2012 óta nincs árbevétele. Galuska 2006 és 2010 között a NIF Zrt.-nél vezető beosztásban dolgozott.

Korabeli sajtóhírek szerint a Lánchíd budai hídfőjénél lévő Lánchíd Palota létrehozására alakult Lánchíd Holding Zrt.-t három magánszemély, Bácsai-Nagy Ákos, Galuska János és Vincze Zoltán tulajdonolta.