A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) nettó 10,5 milliárd forint értékű keret-megállapodásokat kötött szoftverlicencek beszerzésére - derül ki a KEF közbeszerzési tájékoztatójából. Ezek alapján a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó költségvetési szervezetek 8,5 milliárd forint keretösszegben vásárolhatnak - saját büdzséből - közigazgatási, míg kétmilliárdért oktatási intézményi licenckonstrukciókat. A beszerzés keretében az intézmények bővíthetik, lecserélhetik, frissíthetik a korábban beszerzett szoftverlicenceket, illetve újat vásárolhatnak.

A közbeszerzést két részteljesítésben hirdette meg a KEF, az első Microsoft vagy azzal egyenértékű közigazgatási, míg a második az oktatási intézményi licenckonstrukciók szállítására és a kapcsolódó szolgáltatások teljesítésére szólt. Az első részre öt, több cég alkotta konzorcium pályázott, és nyert is, míg a másodikra három konzorcium pályázott, és szintén nyert. A cégekkel március végén 2013. augusztus 25-ig hatályos szerződést kötöttek - derül ki a KEF honlapjáról.

A nyertesek:
Közigazgatási intézményi licenckonstrukciók (keretösszeg 8,5 milliárd forint)

  • Aquis Informatika Zrt., AlphaNet Kft., ICT Systems Kft., LicensePort Zrt., M&M Computer Kft.
  • Synergon Rendszerintegrátor Kft., Montana Tudásmenedzsment Kft., Nádor Rendszerház Kft., Szinva Net Informatikai Kft., Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft., Rendszer Kontroll Kft.
  • Euro One Számítástechnikai Zrt., Bull Magyarország Kft., Delta Informatika Zrt., HUMANsoft Elektronikai Kft., M&S Informatikai Zrt., WSH Számítástechnikai, Oktató és Szolgáltató Kft.
  • KFKI Rendszerintegrációs Zrt., Grepton Informatikai Zrt., IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt., Rufusz Computer Informatika Zrt., SMP Számítás-, Bank és Biztonságtechnikai Kft., Tigra Computer és Irodatecnikai Kft.
  • RacioNet Számítástecnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., Fornax Műszaki és Gazdasági Tanácsadó Zrt.

Oktatási intézményi licenckonstrukciók (2 milliárd forint)

  • Aquis Informatika Zrt., AlphaNet Kft., ICT Systems Kft., LicensePort Zrt., M&M Computer Kft.
  • Euro One Számítástecnikai Zrt., RacioNet Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., Synergon Rendszerintegrátor Kft., WSH Számítástechnikai, Oktató és Szolgáltató Kft.
  • Rufusz Computer Informatika Zrt., Aloha Informatika Kft.