Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Közlekedési Zrt. (BKK) által lefolytatott közbeszerzés eredményeként a BKV Zrt. nettó 462 millió forint értékben kötött keretszerződéseket nyomdaipari szolgáltatások ellátására, hat céggel. A BKK még tavaly áprilisban írt ki közbeszerzést két részteljesítésre: az első évi mintegy 60 ezer darab, digitális és/vagy szita technológiával készített anyag (például matrica, tábla, gyöngyvászon, molinó, műanyag és fémtábla, braille felirat) gyártására, míg a másik évi 200 darab személy- és tehergépjárművekre tehető járműgrafika, felirat, matrica készítésére, felhelyezése és leszedésére szólt. Az előbbi mennyiség évi 25 százalékkal kisebb, míg az utóbbi 20 százalékkal több lehet - derül ki a BKK közbeszerzési tájékoztatójából. Mindkét részben négy évre, 3-3, közös ajánlattevőként induló céggel kötöttek szerződést.

"A szerződések megkötését egyrészt a nyomtatott kivitelű utastájékoztató anyagok folyamatos biztosítása (matricázás mellett egyéb anyagok, például táblázás), másrészt a belszolgálati járművek jogszabályokban, hatósági engedélyekben előírt feliratozásának (megkülönböztető és figyelmeztető jelzés) biztosítása indokolta" - tájékoztatta lapunkat a BKK.

A digitális és/vagy szita technológiával készített anyagok (molinók, matricák, táblák) gyártására négy ajánlattevő közül egy debreceni cégekből összeállt konzorciumot hirdettek ki győztesnek - a Violet Print Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Nikol Reklám Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Folkem Nyomdaipari és Szolgáltató Kft. évi nettó 115 millió forintos ajánlattal nyert. A négy évre szóló keretszerződés értéke nettó 460 millió forint.

A budapesti közlekedési vállalat személy- és tehergépjárműveire grafikák, feliratok és matricák készítésére három ajánlattevő közül a közös ajánlatot benyújtó szegedi Maxi Hungary Kft.-vel, a békéscsabai Progresszív Nyomda Nyomdaipari Szolgáltató Kft.-vel és a domaszéki Tradeart Marketing Stúdió Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel állapodtak meg, évi nettó 500 ezer forintért. A négyéves megállapodás értéke nettó 2 millió forint. A közbeszerzésen az eredményről 2012. december 18-án döntött a BKK.

A szerződéseket 48 hónapra kötötte a BKV. A keretösszegek lehívása nem kötelező - emelte ki a BKK, amely hangsúlyozta azt is, hogy a nyertes ajánlattevők által adott árajánlat a korábbi évek beszerzési árait figyelembe véve az első részben átlagosan 17,56 százalékkal, míg a második részben átlagosan 52,35 százalékkal kedvezőbb.

Az ajánlattevők

I. rész: Digitális és/vagy szita technológiával készített anyagok (matricák, táblák, molino)
1. Violet Print Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. - Nikol Reklám Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. - Folkem Nyomdaipari és Szolgáltató Kft.
2. Maxi Hungary Kft. - Progresszív Nyomda Nyomdaipari Szolgáltató Kft. - Tradeart Marketing Stúdió Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (közös Ajánlattevő)
3. Gravoform Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
4. Bigprint Hungary Óriás Méretű Vizuál-kommunikációs Grafikát Nyomtató Kft.

II. rész: Személy és tehergépjárművekre járműgrafika, felirat, matrica
1. Maxi Hungary Kft. - Progresszív Nyomda Nyomdaipari Szolgáltató Kft. - Tradeart Marketing Stúdió Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (közös Ajánlattevő)
2. Gravoform Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
3. Bigprint Hungary Óriás Méretű Vizuál-kommunikációs Grafikát Nyomtató Kft.

 

Felújítják a 18-as villamosvonal egy szakaszát

A BKK közbeszerzést írt ki a 18-as villamosvonal részleges felújítására a Széll Kálmán tér és Déli pályaudvar között - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből (TED). A nyertes kivitelezőnek a szerződés aláírásától számítva július 15-ig kell végezni majd a munkákkal. A közbeszerzésen ajánlatot tevő cégeknek rendelkezniük kell - többek közt - az elmúlt három évből legalább az egyikben 199 millió forintot elérő nettó árbevétellel, valamint az elmúlt öt évben legalább 360 méternyi vágány és egy kitérő felújítására vagy építésére vonatkozó referenciával. A nyílt közbeszerzésen március 18-ig lehet ajánlatot tenni. A BKK a kivitelezés idejére vágányzárat biztosít, ez a tervek szerint június 6-tól 29-ig tartana.