Levélben fordult szerdán a 108 település - Pest és Nógrád megyében - szemétszállítását végző Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. vezérigazgatója a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-hez és a katasztrófavédelemhez. A kft. arra figyelmeztetett, már júliusban nem tudják elszállítani a települések hulladékát, mert nincs tartalékuk, pedig eddig minden bevételt az ellátásba forgattak vissza. Ha az NHKV rövid időn belül nem fizet, nemcsak a béreket nem tudják kifizetni, de a szolgáltatás a nyár közepén le is állhat.

Gyenes Szabolcs, Gödöllő alpolgármestere elmondta, a számlázást áprilistól az állami koordináló társaság végzi, így ők ezzel le is álltak. Nemrég Gödöllőn járt Weingartner Balázs, az NHKV elnök-vezérigazgatója, aki ugyan előlegfizetést nem ígért, ám "bérszámlázást" javasolt az átmeneti időre, azaz az állam helyett a cégnek kellene megelőlegeznie a pénzt.

- Ez képtelenség - fűzte hozzá az alpolgármester, aki szerint az országban egyedül Budapestet nem fenyegeti veszély, mert ott továbbra is a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. számláz - további részletek a mno.hu-n.