Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hónapok óta tart a cég válsága, de még mindig nem lehetett tudni, mi lesz az egykori Egyesült Vegyiművek, ma EVM Háztartásvegyipari és Kozmetikai Zrt. sorsa. A társaság fizetésképtelen, a vezérigazgató február 12-én lemondott, a nyilvánosság számára ismeretlen főtulajdonost pedig egy ügyvédi iroda képviseli. Az iroda a Figyelővel közölte, hogy az EVM Zrt.-nek pillanatnyilag törvényes képviselője nincs, az új vezérigazgató megválasztását követően azonnal elérhető és a nyilvánosság számára is ismert lesz. Az iroda válaszában azt is hozzátette, hogy meghatalmazott képviselő jár el az új főtulajdonos nevében is.

A Figyelő úgy tudja, csőd- vagy felszámolási eljárás nem indult a cég ellen, de így a fizetés nélkül maradt közel száz dolgozó nem tud továbblépni, hiszen egyelőre nincs, aki elbocsássa őket.

Több millió forinttal tartozik nekünk az EVM Zrt., de a tavaly nyáron elvégzett munka ellenértékét a mai napig nem egyenlítették ki - panaszolja egy EVM beszállító. A rendszerváltás idején még nem kevesebb, mint 8000 embert foglalkoztató, három telephellyel működő vegyipari óriást legtöbben az Ultra, a Bip, a Komfort márkáról vagy a WU2 samponról ismerik.

Ahogy a Napi.hu korábban írta, a cégbírósági adatok szerint folymataban van az EVM Zrt. tulajdonosváltásának bejegyzése, a cégadatokban az utolsó tulajdonos egy nem szakmai befektető, a Greenlight Budapest Reklámügynökség Kft. A társaság új vezérigazgatóját azonban már bejegyezték (januári hatállyal), az egy Puskás Ferenc István nevű személy, akinek nevén az EVM már a 16. vállalkozás. E cégek mindegyike nehéz helyzetbe került vállalkozás, vagy végrehajtás alatt állnak, vagy elindult ellenük a végelszámolás, felszámolás vagy kényszertörlés, s akad köztük olyan, amely már felszámolással jogutód nélkül megszűnt. A cég tartozásai elérhetik az egymilliárd forintot.