Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Habony Árpád londoni céget alapított az ismert amerikai politikai tanácsadóval, Arthur J. Finkelsteinnel, aki többek között Nixonnak és Reagannek is dolgozott, és a Fidesz kampányaiban is részt vett - tudta meg az RTL Klub. A vállalkozás ügyvezetője azt mondta az RTL Híradónak, hogy nem ismeri személyesen Habony Árpádot. A férfi  több mint egy tucat másik angol cégben is volt igazgató. Habony az elmúlt időszakban, a sajtóban megjelent fotók tanúsága szerint, gyakran jár Londonba. A fideszes politikusoknak, köztük a miniszterelnöknek is évek óta tanácsokat adó Habony hivatalosan nem áll semmilyen kapcsolatban Orbán Viktorral. A kormányfő nemrégiben azt mondta, hogy az ő dolga, kinek kérdezi meg a véleményét, kire hallgat, tekintettel arra, hogy minden döntésért ő viseli a felelősséget.

Az Index információi szerint az április 15-én bejegyzett Danube Business Consulting Ltd.-ben mindkét fél (Habony és Finkelstein) 2500 font értékű részesedéssel rendelkezik. A társaság igazgatója a 46 éves Laczkó Gyula, aki brit céginformációs adatok szerint 26 társaságban tölt be igazgatói posztot. Aki egyébként a cegalapitas.co.uk honlapot is üzemeltető Netnor Ltd. ügyvezető igazgatója. Laczkó a honlapjuk szerint hét éve érkezett Angliába.

Az Index szerint azzal a céllal alapították a társaságot, hogy külföldi politikai megrendelők számára végezzenek munkát.

Mint ismert, Habony Árpád a közelmúltban Magyarországon is alapított egy új vállalkozást, Győri Tibor volt miniszterelnökségi államtitkárral együtt, a Modern Media Group Zrt.-t, amely a valasz.hu információi szerint az új jobboldali médiabirodalom központi cége lehet.