James J. Molnar. a Trust Hungary Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a mostani üzlet hosszú előkészítési folyamat után jött létre, a szerződő felek Kínában magyar alapanyagot és szaktudást felhasználva közösen készítenek barrique hordókat.

A tervezett befektetés értéke mintegy 300 millió jüan (12 milliárd forint). A közös magyar-kínai vállalat 50-50 százalékban lesz a magyar, illetve a kínai cég tulajdonában. A barrique hordókat készítő üzem Hebei tartomány borvidékén, Pekingtől északra - egyórányi autóútra - létesül.

A tervezett befektetés értéke mintegy 300 millió jüan (12 milliárd forint). A közös magyar-kínai vállalat 50-50 százalékban lesz a magyar, illetve a kínai cég tulajdonában. A barrique hordókat készítő üzem Hopej tartomány borvidékén, Pekingtől északra létesül. Az üzemben évente tízezer hordót gyártanak várhatóan már a jövő évtől. Ez mintegy 10 millió dolláros (2,4 milliárd forintos) forgalmat jelent majd évente - mondta a Trust Hungary vezérigazgatója.

A vegyes vállalat kizárólag magyar tölgyfa felhasználásával készíti a hordókat, amelyekhez magyar technológiát használnak. A hordógyártáshoz szükséges előkészítő lépéseket Szigetváron magyar mesterek végzik el. Így például Magyarországon szerzik be a barrique hordók készítéséhez szükséges rönköket, és a dongakészítés is itteni feladat.