Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A sikeres tesztelések következő lépéseként hosszabb időtartamú próbák következhetnek, melyek akár a környezetbarát busz spanyolországi debütálását is eredményezheti külföldön először.

A Modulo busz nyáron részt vett az elektromos autók szervezett 80edays elnevezésű, elektromobilitást népszerűsítő, nemzetközi földkerülő túrán, és ennek madridi állomásán, a magyar nagykövetség szervezésében, egy bemutatón ismerkedhettek meg a járművel két spanyol közlekedési vállalat, az ALSA és az EMT szakemberei. A cégek ezt követően kérték, hogy tesztelhessék a magyar fejlesztésű autóbuszt.

Az elővárosi szolgáltatásokat végző ALSA három útvonalon próbálta ki a járművet, köztük olyan helyen is, ahol még csak tervezik helyi járat indítását. A Madrid közlekedéséért felelős EMT telephelyi teszten több száz körös, városi üzemeltetést szimuláló, hatótávolság vizsgálatot végzett, majd szűkebb utcákon, fordulókon átvezető útvonalakon is kipróbálta a járművet.

A budapesti közlekedésben már bizonyított, kompozit szerkezetű, elektromos busz iránt több külföldi városból is érdeklődnek. A Modulot hétvégén Andorrában is teszteli az egyik közlekedési vállalat, és Monacóból is jelentkeztek, hogy kipróbálnák a járművet.

(Képünk illusztráció.)