Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Videoton focicsapat által is használt Sóstói stadiont a korábbi tervek szerint 9 milliárdért, majd 12,6 milliárd forintért építették volna. A keretösszeg most tovább nőtt 13,5 milliárdra.

A közbeszerzési eljárást a Strabag két cége, valamint a TRSZ Gyenge és Erős Áramú Hálózatépítő Kft. és a stuttgarti székhelyű Ed. Züblin AG nyerte.

A feladatuk a korábbi Sóstói stadion helyén UEFA 4-es és MLSZ I. osztály "A" kategóriának megfelelően kialakított, minimálisan 14 ezer ülőhelyes stadion építése, a meglévő főépület átépítésével. Az új létesítmény érdekessége egy 30 méter magas kilátó torony lesz, amelynek a közepéből egy további 20 méteres árboc emelkedik ki, amely alkalmas lesz mobil hírközlési antennák hordására. A telken 404 parkolót is kialakítanak.

A korábbi leszerződött összeg 12 milliárd 619 millió forint volt, amely most 13 milliárd 519 millió forintra emelkedett. A 900 millió forintos többlet a pótmunka ellenértéke, amellyel jövő év június 29-ig kell végezni.

A korábbi bejelentés szerint a közelben lévő Sóstó természetvédelmi terület rehabilitációjára is költenek, 3,8 milliárd forintot.

A nyitóképen a stadion látványterve látható, forrás: NSK