A közlemény szerint az úgynevezett kihajlásbiztos merevítő (BRB, Buckling Restrained Brace) földrengésvédelmi technológiát széles körben alkalmazzák többek között Japánban és az Egyesült Államok szeizmikus területein. A rendszer európai bevezetésével a magyar cég foglalkozik. Törökországot gyakran sújtják jelentős földrengések, azonban megfelelő eszközökkel az épületek átvészelhetik e természeti csapásokat is.

A közlemény szerint a Star Seismic Europe Kft. Magyarországon tervezett és gyártott termékeit egy komoly presztízsértékű beruházás részeként építik be. Az Isztambuli Műszaki Egyetem új "Technopark" épületének földrengésvédelmét fogják szolgálni az eszközök.

A vállalat amerikai és európai teszteredmények alapján, a világon elsőként szerezte meg a BRB földrengésvédelmi eszközökre vonatkozó CE tanúsítványt (Conformité Européenne - európai megfelelőség).

A Star Seismic Europe külpiaci tevékenységét a Nemzeti Külgazdasági Hivatal is nagymértékben támogatja. A 2012-es Kereskedelemfejlesztési pályázat keretein belül nemcsak a régió legjelentősebb építőipari kiállításain jelentek meg, de a technológia személyes bemutatására marketingirodát is létrehoztak Isztambulban - hívják fel a figyelmet a közleményében a HITA.

Mint írják, számos további törökországi épület tervezésébe is bekapcsolódott a vállalat, így többek között a 60-as, 70-es években épült, földrengések szempontjából igen veszélyeztetett iskolák megerősítésén is dolgoznak majd.

A közlemény szerint a magyar cég törökországi piacra lépése egy tudatosan felépített stratégia eredménye: a vállalat évek óta folyamatosan támogatja azokat a tervezőket, akik a földrengéseket tekintve biztonságosabb és gazdaságosabb szerkezeteket szeretnének alkotni.