Csaknem mindannyian éreztük már azt, hogy többre volnánk képesek. Sokunkat foglalkoztat a kérdés, hogy hogyan tudnánk jobb teljesítmény elérni munkahelyünkön. Cikkünkből megismerhet 5+1 bizonyítottan hatékonyságnövelő ötletet.

1. Multitasking helyett egyszerre csak egy feladat
Sokan érezzük úgy, hogy túlterheltek a mindennapjaink, amely sokszor csupán annak köszönhető, hogy egyszerre több dolgot próbálunk hasonló intenzitással és maximalizmussal elvégezni, s ennek a feladatok minősége és idegrendszerünk épsége látja a kárát. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy csak egyetlen feladat megoldására fókuszáljunk. Ne engedjük, hogy bejövő e-mailjeink vagy telefonhívásaink megzavarjanak, bátran kapcsoljuk ki az értesítéseket egy feladat elvégzésének erejéig!

2. Lista a napi teendőkről
Néha a legegyszerűbb módszerek a leghatékonyabbak. Érdemes minden napunkat egy lista elkészítésével kezdeni a teendőinkről, ezzel elősegítve a napi feladatok végiggondolását és az aznapi célok meghatározását. A nap végére lecsökkenő lista látványa garantáltan boldoggá és hatékonyabbá tesz majd!

http://hu.gomboc-shop.com

A Gömböc - amely a keljfeljancsihoz hasonlóan mindig visszatér egyensúlyi pontjába - egy olyan tudományos játék, amely különleges eszközként szolgálhat a kikapcsolódásra vágyóknak a munkát megszakító szünetekben. A test hintázó mozgását nézve gondolataink elterelésével könnyen kikapcsolódhatunk. A Gömböc folyamatos talpra állása pedig minket is emlékeztethet arra, hogyan kell a napi munkában újra megtalálni lendületünket.

3. Csoportosítás
Sok időt veszíthetünk azzal, ha folyamatosan egyik típusú feladatról ugrunk át egy másikra, majd vissza. Ennek tökéletes feloldása a csoportosítás! Válaszoljunk az összes e-mailünkre, vagy tudjuk le a telefonhívásokat egyszerre. Feladatainkat ismerve próbáljunk minél több csoportot létrehozni, ezzel rengeteg időt megtakaríthatunk.

4. Gyorsan túlesni a nemszeretem feladatokon
Mindannyian szembesülünk olyan feladatokkal munkahelyünkön, amiket nem szeretünk, de el kell végeznünk. Ezeket a feladatokat szívesen halasztgatjuk arra várva, hogy megfelelő hangulatba kerüljünk elvégzésükhöz. Ehelyett fontos, hogy tudatosan elébe menjünk ezeknek a feladatoknak és még a nap elején túlessünk rajtuk.

5. Mindfulness beépítése a mindennapokba
Napjaink népszerű munkahelyi gyakorlata a mindfulness, amely képesség fejlesztését egyre több szakember javasolja. A módszer alkalmazása éber figyelmet, tudatosságot, jelenünk aktív megélését jelenti, amelynek gyakorlásával a hatékonyság magas szintjét is elérhetjük.

+1 Tudatos pihenők beiktatása
Sokan esünk bele abba a hibába, hogy munka közben megszakítjuk feladatainkat a közösségi oldalak felkeresésével. Ezekkel az aprónak tűnő kitérőkkel azonban sok időt veszíthetünk el egy nap. Ehelyett érdemes tudatos pihenőket tartani, felállni az asztaltól, sétálni vagy röviden meditálni. A hatékony pihenőket pedig egy különleges magyar találmány, a Gömböc is segítheti.

A cikk megjelenését a Dolphio Technologies Kft. támogatta.

A nyitókép forrása: Pexels.com/Marc Mueller