A közlemény szerint a tulajdonosváltás nem érinti a főként matematika és szakképzési tankönyveket gondozó kiadó működését és stratégiáját: az elsődleges cél továbbra is a pedagógusok, a diákok és a szülők minél hatékonyabb segítése.

Felidézték: az 1955-ben alapított Műszaki Kiadót 1995-ben vásárolta meg a holland Wolters Kluwer kiadóvállalat. A vállalat 1998-ban megvette Calibra Kiadót is, amelyet beolvasztott a Műszaki Kiadóba. 2007-től a kiadó a szintén holland Infinitas Learning cégcsoporthoz került. Az anyavállalat az utóbbi években több területen is jelentős befektetésekkel, fejlesztésekkel segítette a kiadó tevékenységét - közölték.

A nemzetközi tulajdonosi háttér ellenére, mint írták, a kiadó hazai fejlesztésű, magyar szerzőkkel és közreműködőkkel készülő korszerű tankönyveket és oktatást segítő kiadványokat jelentetett meg nagy számban. A kiadó interaktív tananyagai és online könyvei miatt a digitális tananyagpiac fontos szereplőjévé vált, a legnagyobb hazai online pedagógusközösséget, az eTanárikart is működteti, továbbá rendszeresen szervez szakmai képzéseket és rendezvényeket.

A Konsept-H Könyvkiadó Kft. honlapja szerint az 1995-ben alapított kiadó általános iskolai, szakképző iskolai, gimnáziumi, illetve nemzetiségi oktatás részére, valamint enyhe értelmi fogyatékos tanulóknak is készít és forgalmaz tankönyveket, segédkönyveket, tanulást, tanítást segítő kiadványokat.