Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idei élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetési határideje 2017. július 31, ezt a Nébih elkülönített fizetési számlájára kell utalni.

Az idén elkészült bevallás alapján megállapított összeget két egyenlő részletben, 2017. július 31-ig, valamint 2018. január 31-ig kell megfizetniük az érintetteknek.

Az átutalás közleményében fel kell tüntetni a befizetésre kötelezett adószámát/azonosító jelét, valamint az első részlethez tartozó pénzügyi bizonylat számát. A hatóság kéri, hogy egyéb szöveget ne írjanak az utalási közleménybe. Fontos, hogy átutalás előtt ellenőrizzék a számlaszámot, különösen azok, akik más ügyekben is a Nébih pénzügyi partnerei - olvasható a közleményben.

Az erre vonatkozó törvény értelmében az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat május 31-ig kell bevallaniuk az élelmiszerlánc-felügyelet alá tartozó tevékenységet végző személyeknek és vállalkozásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) részére. A díjat két egyenlő részletben kell befizetni július 31-ig és a következő év január 31-ig. A felügyeleti díj alá tartozó tevékenységnek minősül egyebek között az élelmiszer-termelési, tenyésztési, vagy kísérleti célból tartott állatok, emellett élelmiszer-, vagy takarmány-termelési célból termesztett növény, vetőmag, növényi termék, illetve a szaporító és ültetési anyag, ezenkívül állatgyógyászati készítmény és állatgyógyászati termék előállítása vagy forgalmazása. Az eltérő üzleti évet alkalmazó vállalkozásoknak a bevallási határidőig lezárt üzleti év alapján kell bevallaniuk. Létezik egyszerűsített bevallás és átalánydíj mikrovállalkozásoknak, és a mentesülők köre is igen tág.