Az érdekképviseletek fenntartották korábbi, 7,5 százalékos bérkövetelésüket és a szintén korábban megfogalmazott bérfelzárkóztatási igényüket - közölte Baranyai Zoltán, a "Volános" Szakszervezetek Együttműködési Fórumának szóvivője.

A tárgyalásban részt vevő szakszervezetek azért hozták létre a sztrájkbizottságot, mert a munkáltatói ajánlat és a munkavállalói oldal követelése továbbra sem közeledett egymáshoz.
Felhívták a munkáltatói oldal figyelmét: amennyiben a következő, jövő hétfői tárgyalási napon sem mozdul el érdemben a bérfejlesztési ajánlat, akkor a sztrájkbizottság megkezdi a sztrájk előtt kötelező hétnapos egyeztetést.

A tulajdonos MNV Zrt. korábban kiadott nyilatkozata szerint "kidolgozás alatt áll a bérajánlat", azonban a keddi tárgyalás során kiderült, hogy ez a bizonyos ajánlat egyetlen fillér emelést sem tartalmaz.

A szóvivő leszögezte: nem marad más hátra, a szakszervezetek a rendelkezésükre álló eszközökkel kényszerítik majd ki az eredményt. Ez pedig nem más, mint a sztrájk, pontosabban az arra való felkészülés megkezdése.

Baranyai szerint a "Volános" Szakszervezetek Együttműködési Fóruma tömöríti a tárgyalásokban résztvevő szakszervezeteket, összesen több mint 10 ezer munkavállaló érdekeit képviseli.

Az MNV Zrt. későbbre ígért tájékoztatást. A Volán-társaságok munkavállalóit érintő 2016. évi alágazati bértárgyalások február 1-jén kezdődtek meg.