Nem okozott meglepetést a közmédiumokat irányító Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nettó 1,5 milliárd forint keretösszegben meghirdetett kommunikációs közbeszerzésének eredménye, azt a több állami tenderen is sikeresen szereplő I.M.G. Inter Media Group Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte meg - derül ki az Európai Uniós Hivatalos Lapja közbeszerzési tájékoztatójából (TED). A közbeszerzési eljárást az MTVA televíziós műsoraihoz és image hirdetéseihez, valamint egyéb közérdekű tájékoztatási feladatokhoz kapcsolódó médiavásárlásra, a hirdetések megjelentetésére és a szükséges ügynökségi szolgáltatások ellátására írták ki. A nyertessel a keretösszeg kimerüléséig, de legfeljebb 36 hónapra kötnek vállalkozási szerződést.

A tájékoztató hirdetmény szerint az eljáráson ketten tettek ajánlatot, a nyertesen kívül a közösen pályázó Café Reklám Kft. és CMS Brand Kft. Közülük az összességében kedvezőbb ajánlatot az I.M.G. tette, az eredményről október 30-án döntött az MTVA.

Az I.M.G. a hirdetések megjelenésének tervezésével (médiatervezés) és a hirdetési felületek vásárlásával (médiavásárlás) foglalkozik. A 2002-ben alapított vállalkozás többségi tulajdonosa Patonai Péter, míg kisebbségi tulajdonosa Somogyi Miklós. Patonai az első Orbán-kormány idején az állami Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója is volt. Somogyi a Mediacontact Közterület Reklámügynökség Kft. ügyvezetője és a Spell Group Kreatív Kft. ügyvezető-résztulajdonosa - derül ki az Opten cégtárának adataiból. A cégről itt olvashat bővebben.

Marketing-kommunikációs tanácsokat az egykori Fidesz-pártigazgató Várhegyi Attila által irányított Prestige Média Kft. ad az MTVA-nak. A céggel januárban, majd augusztusban újabb, 20 hónapra szóló szerződést kötöttek, nettó 16,8 millió forintért.