A kormányközeli Magyar idők arról írt, hogy két részletben több mint 597 ezer euró - jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint - áramlott Medgyessy Péter családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban (Medgyessy ekkor már nem volt miniszterelnök, ő 2002 és 2004 között kormányzott) - írja az Index. Medgyessy szerint "a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott és kilenc ember több éves munkájának ellenértéke". Vagyis Medgyessy nem tagadta, hogy valóban ennyi pénzt utalt az AssistConsult Kft.-nek a munkájárt.

Medgyessy szerint a cikkben "nem vádak fogalmazódtak meg, hanem csúsztatások, melyeknek jelentőségük nincsen, ezért azokkal nem foglalkozom". A volt miniszterelnök úgy véli, hogy a Magyar Időkben megjelent cikk gyenge próbálkozás az MNB alapítványi botrányokról való figyelemelterelésre.

Medgyessy Pétert a miniszterelnöksége idején nem érte korrupciós vád, ellenkezőleg: ő vádolta meg ezzel a kisebbik koalíciós pártot, az SZDSZ. A távozása is éppen ehhez a nyilatkozathoz köthető, "az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel" - mondta a Népszabadságnak. Kuncze Gábor SZDSZ-elnök pedig ezután vetette fel, hogy tárgyaljanak új miniszterelnökről a szocialistákkal.