A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) médiavásárlásra és a kommunikációs tevékenységéhez kapcsolódó termékek nyomtatására írt ki közbeszerzési eljárásokat. A médiavásárlási feladatok ellátására, hirdetései megjelentetésére egy évre, nettó 65 millió, legfeljebb 78 millió forint keretösszeget szán a vállalat, míg a tájékoztatási, ismeretterjesztői és kommunikációs feladatait támogató hírlevelek, nyomtatványok, borítékok, plakátok és naptárak gyártására két évre nettó 150 millió forintot - derül ki a társaság közbeszerzési hirdetményeiből.

A fővárosi közszolgáltató cég tavalyi, szintén egy évre nettó 70 millió, de legfeljebb 91 millió forint keretösszegre meghirdetett médiavásárlói tenderét az I.M.G. Inter Média Group Kft. nyerte meg. A kormányzati médiatendereken is sikeresen szereplő céget 2012 januárjában három ajánlattevő közül választotta ki az FKF - pályázott még a szintén több állami közbeszerzésen befutott Bell and Partners Kft., valamint a Hammer Advertising Kft. Az I.M.G Patonai Péter többségi érdekeltségében áll, aki az első Orbán-kormány idején, 1998-2000-ban az MFB elnök-vezérigazgatója is volt. A cég nyerte meg többek közt tavaly decemberben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nettó 1,9 milliárd forint keretösszegű közbeszerzését, amit a televíziós digitális átállás kommunikációjára írt ki. Novemberben a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól (MTVA) kapott nettó 1,5 milliárd forint keretre szóló munkát; a cég egyéb állami megbízásairól itt olvashat.

Az FKF médiavásárlásra most kiírt nyílt közbeszerzésére március 22-ig lehet ajánlatot tenni. Azok az ügynökségek pályázhatnak, amelyek a hirdetmény feladatását megelőző három évben legalább nettó 70 milliós árbevételt értek el online médiavásárlási tevékenységből.

A nyomdai munkára pályázóknak összesen legalább nettó 150 millió forint értékű referenciát kell felmutatni nyomtatványok és borítékok gyártásából az előző két lezárt üzleti évben. A nyílt eljáráson március 18-ig tehetnek ajánlatot a nyomdai vállalkozások. A nyertessel április 30-tól 2015. április 30-ig hatályos szerződést kötnek.