Májusi meghirdetése óta töretlen a vállalkozások érdeklődése az uniós hitelprogram iránt. A korábban 44 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett a program, nulla százalékos kamatozással elérhető az ország 428 MFB Pontján országszerte.

Alig néhány hónappal a program elindulását követően a benyújtott hitelkérelmek összege már meghaladta a 34 milliárd forintot, ezért a kormány úgy döntött, hogy megemeli a keretösszeget 70 milliárd forintra. Ezzel a döntéssel még több tőkehiánnyal küzdő cég kap lehetőséget arra, hogy bővítse a vállalkozását, - a Közép-Magyarország régió kivételével - az ország kevésbé fejlett régióiban.

Az MFB Zrt. adatai szerint a legtöbb érdeklődő vállalkozás a feldolgozóiparban (23,3 százalék) és a kereskedelem (19,5 százalék) területén működik, 12,3 százalékot tesznek ki az építőipari, 7,9 százalékot pedig a szálláshelyek és vendéglátásban aktív cégek igényei. A befogadott kérelmek hiteligénye általában 150 millió forint alatti: gépek, berendezések beszerzésére átlagosan 41 millió forint hitelt kérnek a vállalkozások, gépjármű beszerzéshez 10 millió forint körüli összeget igényelnek.

A Pest megyei fejlesztésekre a 2014-2020-as időszakban korlátozottan áll rendelkezésre forrás, ezért a kormány döntött a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében hitelprogram elindításáról. A Budapest kivételével csak Pest megyében elérhető forrás összege 3,67 milliárd forint, amelyet nulla százalékos kamattal igényelhetnek a vállalkozások, jellemzően kapacitásbővítésre, beruházásra, tárgyi eszköz beszerzésre.