Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MCSZ következetes szakmai önszabályozást hirdetett meg, amelynek célja az átlátható és számon kérhető szakmai normák és sztenderdek kialakítása. Az MCSZ-t alkotó szervezetek közös céljuknak tekintik a hazai coaching szakma minőségbiztosítását. Az MCSZ felkarolja és képviseli a korábban közösen aláírt Szakmai Kódexet, amely az Európai Unióban hivatalosan is elfogadott önszabályozó szakmai normákat építi be a hazai gyakorlatba.

A coaching, mint szakma az egyén, például egy üzletember, teljesítményének, tanulásának és fejlődésének elősegítésével foglalkozik. Az egyén és a coach (edző) együttműködésére épülő, megoldás- és eredményközpontú, szisztematikus folyamat során a coach elősegíti a teljesítmény, az életminőség és a személyiség fejlődését.

A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) globális kutatása szerint világszerte mintegy 47 500 coach dolgozik, 21 300 Európában, 3500 Kelet-Európában. Felmérések szerint a coaching, az informatika után a második leggyorsabban növekvő üzletág lett. A coaching éves árbevétele világszerte már eléri a 2 milliárd dollárt, Európában a 900 millió dollárt, a kelet-európai régióban 69 millió dollárt tesz ki.