Lezárult a sármelléki repülőtér eszközvagyonának értékesítése, ugyanis pénteken szerződést kötött a felszámoló és a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó SGH Aviation Kft. - írta a Széles Gábor tulajdonában lévő Magyar Hírlap.

A sármelléki repülőtér eszközei, két, már felszámolt cég tulajodonában voltak, erre próbált vevőt találni a felszámoló Vectigalis Zrt. A vagyonelemekre meghirdetett pályázatot követően a felszámoló Linusz Imrével kötött szerződést, ám mivel a vevő az előírt határidőig nem fizette meg a vételár előlegét sem, ezért szerződést bontott vele. Ezek után a felszámoló a pályázaton második legjobb ajánlatot benyújtó SGH Aviation Kft.-vel kötött szerződést - írja a lap.

Ahogy a Napi.hu korábban beszámolt róla, a Héviz-Balaton Airport néven működő regionális repteret négy éven át nem tudták eladni. A legutolsó pályázatra egy brit és egy magyar cég jelentkezett. Az előbbi nevében Linusz Imre tett ajánlatot, míg az utóbbi cég, a SGH Aviation Széles Gábor milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozik. A felszámoló egy ártárgyalást követően 800 millió forintos vételáron a brit befektetőt hirdette ki győztesnek, miután Széles - információink szerint - akkor 600 milliót ajánlott.