Elárverezi használt, de jó állapotú eszközeit a Tesco, azokra az interneten lehet licitálni. Az áruházlánc hagyományosan az online árverést választja, ugyanis ez teszi lehetővé, hogy mindenki egyenlő feltételekkel, tisztességesen versenyezhessen a tételekért - írja közleményében a cég.

A lebonyolítással - mint a korábbi alkalmakkor is - az Intergavel Aukciószervező Kft.-t. bízták meg. Természetesen személyes megtekintés is lehetséges, míg a pontos feltételeket, a részvételi szabályzatot, és a fizetés módját az aukciószervező honlapján közlik.

Összesen 139 tétel keresi új gazdáját, a kezdő kikiáltási ár 35 400 euró, a licit pedig október 16-ig tart. Meghatározó termékcsoport a sütőipari gépeké, berendezéseké, de ezen kívül nyújtógépek, kenyereskocsik, pizzakemencék, zsemleosztók is találhatóak az oldalon, amelyeket a Tesco saját pékségei használtak.

Egyes berendezéseket azért adnak el, mert a hipermarket üzleti politikája és az eszközök elavulása miatt mindenképpen szükséges a cseréjük, értékesítésük, függetlenül attól, hogy még használhatók. Az aukción az üzletekben használt bútorokat, vitrineket, eladópultokat is megvásárolhatják, de speciális igényt kielégítő bálázógépek is találhatók az árverési oldalon.