A Dunaferr 2013-ban még 1500 fős elbocsátást tervezett, majd a kormányzattal történő tárgyalásokat követően ténylegesen 890 fős létszámleépítést jelentett be, ami később 400 főre mérséklődött - idézi az államtitkárt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye.

Az érintettek számára 2013. decemberében az NGM támogatásával, az OFA Nonprofit Kft. közreműködésével elindult az ,,Újrakezdés" munkaerő-piaci program, amelynek keretében állásbörze, álláskeresési képzés, munkáltatói fórum, vállalkozóvá válást elősegítő képzés, újrakezdési támogatás és egyéb munkaerő-piaci eszközök álltak és állnak jelenleg is az érintettek rendelkezésére.

Az ISD Dunaferr Zrt. 2016 áprilisában újabb csoportos létszámcsökkentési szándékot jelentett, amire az OFA a vállalattal közösen a ,,Senior" munkavállalói alprogramot dolgozta ki, melynek célja 300 fő erejéig bérkiegészítés folyósítása az érintetteknek.

A politikus szerint a magyar kormány továbbra is érdekelt a Dunaferr továbbfejlődésében és a munkavállalók megtartásában. A térségben szinte nincs olyan család, amely ne kötődne valamely módon a vállalathoz.

Cseresnyés Péter a rendezvényen elmondta, Fejér megye rendelkezik az országban az egyik legjobb munkaerő-piaci mutatókkal. A foglalkoztatási ráta a 2010-es 56,3 százalékról 68,9 százalékra nőtt, ami 12,6%-pontos javulásnak felel meg. A foglalkoztatás bővülése itt volt a leggyorsabb ütemű az elmúlt időszakban.