Az Atlatszo.hu cikkében megjelentetett megjelentetett szövegkörnyezet rosszhiszemű, a hozzáadott feltételezéseket és utalásokat határozottan visszautasítjuk - áll az amúgy társasházként működő nagykereskedelmi létesítmény, a Budapest China Mart üzemeltetője, a CECZ Trade Center Zrt. reagálásában annak kapcsán, hogy a portál általunk is idézett beszámolója szerint Kovácsics Iván, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és pénzügyőri elnökhelyettesének fia és felesége a China Mart egyik tulajdonosával üzemeltet közös kereskedőcéget.

Hozzáteszik: a hivatkozott Magyar-Kínai Kereskedőház Kft.-nek több tulajdonosa van, de a cég nem tulajdonosa semmilyen cégnek, és tudomásuk szerint tényleges tevékenységet megalakulása óta nem folytatott.

Annak kapcsán, hogy a 444.hu cikkében megjelenő videó tanúsága szerint törvényileg megkérdőjelezhető kereskedelem folyt az épület raktár szintjén, azon az állásponton vannak, hogy az akkori, egyedi, inkriminált eset nem hozható összefüggésbe a Budapest China Marttal, mivel nem a BCM tulajdonosainak tudtával és belegyezésével történt. Hozzáteszik: a hatóság intézkedése meghozta a várt eredményt, a felelősöket tetten érte és kiszabta a megfelelő büntetést. Sajnálatos módon a BCM menedzsmentje is csak a híradásokból tudta meg a valós helyzetet, illetve szerintük életszerűtlen elvárni, hogy egy több mint 25 000 négyzetméteren működő nagykereskedelmi létesítményben minden bérlő napi tevékenységéről és szokásairól a bérbeadó tájékozódjon.