A magyarországi IKEA áruházak új nyitva tartása: mindennap 9-21 óra között (a jelenlegi nyitva tartás: 10-22 óra). A változás 2013. szeptember 1-jétől lép életbe - közölte a társaság.

"Az előrehozott nyitva tartás jobban megfelel a vásárlók igényeinek, és igazodik a jelenlegi, vásárláshoz fűződő elvárásokhoz, különösen a kisgyermekes családok esetében, ahol a szülők inkább a reggeli órákban szeretnek vásárolni. Az átfogó kutatások is azt az eredményt hozták, hogy a vevők hétvégenként korábban kezdenek el vásárolni, és az esti, utolsó óra helyett inkább a késő délutáni-kora esti órákat választják. Az IKEA áruházak környezetében található bevásárlóközpontok is többnyire reggel 9-kor nyitnak, így bízunk abban, hogy a változást mindenki pozitívan fogadja majd" - indokolta meg a döntést Radek Pazour, az IKEA cseh-magyar-szlovák régiójának vevőkapcsolatokért felelős vezetője.

Az étterem és a játszósarok ahogy korábban is, az áruház nyitása előtt fél órával, azaz ezentúl 8.30-tól várja a vendégeket.