"Év ötcsillagos szállodája" 2013-ban a Boscolo Budapest, wellness szállodája, a Lifestyle Hotel Mátra, konferencia szállodája a Continental Hotel Budapest, vidéki konferencia szállodája az Airport Hotel Budapest, utazási irodája a Dertour Hungária, globális légitársasága az Air France-KLM, európai légitársasága a TAP Portugal, turisztikai városa Nyíregyháza, fürdője a Gyulai Várfürdő, fővárosi étterme Baltazár, vidéki étterme a balatonszemesi Kistücsök Étterem lett.

A minőség mellett a mennyiségi mutatók is jól alakultak tavaly: a  hazai kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma, 2013-ban minden lényeges mutató tekintetében sikerült javítani. A KSH statisztikája szerint 2013-ban összesen 8,83 millió vendég 22,8 millió éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek száma 5,3, az eltöltött éjszakáké 4,6 százalékkal haladta meg a 2012 évit.

A kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele csaknem 298 milliárd forint volt, 9,9 százalékkal több, mint 2012-ben. A belföldi turizmus hónapról hónapra kiemelkedő teljesítményét tükrözi, hogy 2013-ban súlya és növekedése elérte a külföldi turizmus eredményeit. Tavaly 4,5 millió belföldi vendég 10,9 millió vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken, a belföldi vendégek és vendégéjszakák száma csaknem 5 százalékkal emelkedett.