Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A két tender eredményét az ajánlatkérő BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Gazdasági Ellátó Központja tette közzé. A közölt összegek keretszámnak minősülnek - derül ki a Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő (KHF.hu) portál adataiból.

A szúnyoggyérítési tendert három cég nyerte, ezek a következők: Szatymaz Repülőtér Kft., Rovért Rovar- és Rágcsálóirtó Kft. és az MNC Service Kft. A vállalkozásoknak négy technológiával kell dolgozniuk: légi biológiai, földi biológiai, légi kémiai és földi kémiai eszközzel kell gyéríteniük a szúnyogokat. A védendő terület - az előbbi sorrendben - a következő: 12 500, 12 500, 470 000 és 340 000 hektár.

A nyertesekkel május 22-én kötötte meg a szerződést az ajánlatkérő.

A napokban közölte az OKF a sajtóval, hogy idén június 1-jén indul az országos szúnyoggyérítési program. A kivitelezés a Szigetközben és a Tisza-tónál kezdődik, mivel jelenleg ezeken a területeken a legtöbb a vérszívó. Ha az időjárás nem akadályozza a munkát, csütörtöktől vasárnapig 28 ezer hektárnyi területet kezelnek.

Ugyancsak három évre, a központi szúnyoggyérítés megszervezésével és ellenőrzésével összefüggő szakértői feladatok ellátására kiírt tendert a Pannónia Központ Kft. és a Bio-Kalibra Környezetvédelmi Szolgáltató Bt. nyerte, nettó 157,3 millió forintos keretösszeggel. Velük május 22-én szerződött az OKF.