A hatóság Szóvivői irodájának közleményéből kiderül, hogy a médiatanács a Klubrádió kecskeméti frekvenciájáért fizetendő éves díjat 11 millió forintról 3 millióra, míg debreceni frekvenciája díját 8,5 millióról 4,1 millió forintra csökkentette. Ennek ellenére a Klubrádió a debreceni frekvenciáért fizetendő tavalyi utolsó negyedéves, már jelentősen csökkentett összegű részletet sem egyenlítette ki, a hatóságnak azt a bankgaranciából kellett lehívnia.

Mivel a rádió adóssága tovább növekedett, a Médiatanács korábban, jóhiszeműen egy mentőcsomagot dolgozott ki a Klubrádió további biztonságos működése érdekében, amelyben hat hónapos részletfizetési lehetőséget ajánlott az üzleti vállalkozás tulajdonosának - közölték.

A Klubrádiót elfogadta a segítséget, ennek ellenére már az első esedékes részlet megfizetésével adós maradt, és tartozása mára több millió forintra rúg, miközben továbbra is zavartalanul használja a debreceni frekvenciát.

A hatóság megvizsgálja a kialakult helyzetet, és elemzi, hogy a Klubrádió tulajdonosa vajon "miért nem élt a számára felkínált mentőcsomaggal".

"A médiatanács továbbra is partnerként tekint a Klubrádió tulajdonosára, és bízik abban, hogy a vállalkozó mihamarabb feloldja ezt a jogellenes állapotot és törleszti köztartozásait" - olvasható a hatóság közleményében.