A kormányhoz közel álló körökből egyre többen vannak, akiknek Mádon vagy a környéken van picészete, a hvg.hu-nak több tokaji forrás egybehangzóan állítja, Mészáros Lőrinc is vesz egyet.

A cég dolgozóival állítólag már közölték: a Dereszlát megveszi Mészáros, de ez egyelőre maradjon titok. Kalocsai László, a bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet birtokigazgatója csak annyit közöl a portállal, hogy "nem tudom megerősíteni még a hírt", hogy a céget, amelynek neve a sajátjáéval is összeforrt az elmúlt évtizedben elért piaci sikerek miatt, Mészáros Lőrinc megvette.

A birtokot tulajdonló Dereszla Kft. másik tulajdonosát, a francia Sopalia Compagnie Financiere Holding SA-t képviselő kézbesítési megbízottat a hvg.hu nem érte utol.

A több mint 50 hektáron gazdálkodó, prosperáló cég tulajdonosváltása alapos és hosszas előkészítést feltételez. A Dereszla hosszú ideje jó nevű borászatnak számít, a híre is messze túljutott már az országhatáron, hisz a tokaji bor oroszországi expanziós terveiben is kiemelt helyet kapott, és még a kormányzati repiborok közé is bekerült - olvasható a hvg.hu-n.