Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Visa Europe adatai szerint a Visa-kártyás pos-költések összértéke több mint 2 milliárd forint volt a nyár első két hónapjában a régióban, 19 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

A magyar kártyatulajdonosok az élelmiszerüzletekben és a szupermarketekben költöttek legtöbbet, összesen 489 millió forintot, az előző évhez képest ez 16 százalékos emelkedés.

A balatoni éttermekben 150 millió forintot fizettek ki bankkártyával a magyarok, 37 százalékkal nagyobb összeget, a szállodai számlák bankkártyás kiegyenlítésére pedig összesen 188 millió forintot költöttek, ami 18 százalékkal magasabb a tavalyi évben mért adatnál.

A pos-költési adatok alapján a magyarok körében a legnépszerűbb balatoni úti cél Siófok és Keszthely volt az idén az első két nyári hónapban, megelőzve Balatonfüredet, Balatonlellét és Balatonboglárt. Az öt legnépszerűbb településen a pos-költések összértéke a vizsgált két hónap alatt elérte az 1,5 milliárd forintot.

A külföldiek kártyás költéseinek összértéke 1,5 milliárd forint volt a nyár első két hónapjában a Balatonnál, összesen 107 ezer pos-tranzakciót bonyolítottak le külföldi kártyabirtokosok a balatoni régióban.

A Visa Europe fizetési technológiákat kínáló vállalat, amely 37 európai ország tagbankja és más pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cég irányítása alatt áll. A vállalat európai piaci részesedése 2013-ban 56,9 százalék volt. Európában több mint 500 millió Visa-kártya van forgalomban, éves szinten az összesített Visa-kártyás költés meghaladja a 2000 milliárd eurót, ebből a pos-költések értéke 1500 milliárd euró.