Milyen új autót vegyünk, ha keveset akarunk bukni?

Továbbra is a német és a japán autók tartják a legjobban értéküket az USA-ban, de idehaza is hasonló a helyzet. Gyengébben szerepelnek az olaszok és a franciák, míg a koreaiak megítélése folyamatosan javul.
Metzinger András, 2007. december 3. hétfő, 12:15

Leszámítva a korlátozott darabszámban készülő autókat, pár év használat után mindegyiktől csak értékvesztéssel szabadulhatunk meg - a különbség csak a mérték.

A használtautók értékelésével is foglalkozó Kelley Blue Book szerint az amerikai piacon öt év múlva a következő új autókon veszítjük a legkevesebbet: Chevrolet Corvette, Honda Civic, Infinity G37 Coupé (Nissan), az új Mini Cooper, majd három Toyota és három Volkswagen típus következik. A legrosszabbul számos amerikai és koreai modell szerepelt a felmérésben. A Kelley jelentése szerint egy személyautó átlagosan új árának 35 százalékáért értékesíthető ötéves korában.

Magyarországon - némi átfedés mellett - más a helyzet, hiszen itt főleg a kisebb benzines motorral, vagy közepes dízellel felszerelt autók népszerűek.
Fojt Atilla, a Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesülete (MGOE) elnöke tapasztalatai alapján hazánkban a VW-csoport termékei, a Toyota és Mercedes okozzák százalékosan a legkisebb anyagi veszteséget tulajdonosaiknak.

Az elnök úgy látja, hogy a VW esetében az óriási kereslet, a Toyotánál pedig a megbízhatóság számít árfelhajtó tényezőnek. A VW-modellek közül főleg a Golfokat és a Passatokat keresik. Emellett a japán autók - főleg a Hondák és Mitsubishik - szintén jó értéktartási mutatókkal rendelkeznek. 

A magyar piacon gyengén teljesítenek viszont az olasz, a francia és a dél-koreai modellek. Ez utóbbiak azonban egyre jobban szerepelnek, hiszen lényegében japán technikára épülnek - mutat rá Fojt Attila. Ugyanakkor hozzáteszi: attól, hogy bizonyos modellek értékvesztése nagy, még könnyű eladni őket, a Fiat és Renault-modellek iránt például folyamatosan nagy a kereslet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

yooseph, 2011.10.29 08:28

Vegyél egy szélkereket és egy elektromos autót. A benzinkútra csak sörért járj!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.10.28 21:24

ha van eszed használtat veszel, kevés kilométer pár évest, ugyanis nem attól leszel boldog, hogy új kocsid van, hanem attól, hogy nincs részleted :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html