Az OTP Bank Nyrt. még februárban jelentette be, hogy megállapodást írt alá az AXA Bank Europe SA-val az AXA Bank magyarországi üzletágának megvásárlásáról. Az üzletág-átruházás magában foglalja az AXA Bank lakossági hitel és megtakarítási, valamint vállalati területét, illetve a bank alkalmazottainak átvételét.

Az AXA Bank augusztus 18-án kelt, postán küldött tértivevényes levelében tájékoztatja ügyfeleit arról, hogy a bank- és betétszámla, valamint a tartós befektetési számla szerződéseket 2016. november 1-jével átadja az OTP Banknak. Az ügyfelek a napokban kapják kézhez a tájékoztatót, amit ajánlott elolvasniuk. Fontos változások jönnek ugyanis akkor is, ha elfogadják azokat, és akkor is, ha nem. Mindenkinek lesz ugyanis tennivalója - írta az Azénpénzem.hu.

Azon ügyfeleknek, akik elfogadják, hogy az OTP-hez kerülnek, először csak annyi a tennivalójuk, hogy ellenőrzik a saját adataikat, és ha már nem aktuálisak, bejelentik a változásokat.

Valamennyi AXA-ügyfél, akinek a szerződései átkerülnek az OTP-hez, új, az OTP Bank által képzett számlaszámot kap. A korábbi AXA-s bankszámlaszámok október 31-én éjfélkor megszűnnek. Az OTP azonban biztosítja, hogy a jelenlegi AXA-számlaszámokra indított utalások november 1-je után is megérkezzenek az új számlaszámokra, illetve az onnan indított utalások is elmenjenek.