Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyarországi olajtermék-ellátás biztonságára és folyamatosságára nincs hatással, hogy az orosz Transznyefty leállította a kőolajszármazékokat Ukrajnába és Magyarországra szállító vezetékének működését - tájékoztatta a Mol szóvivője hétfőn az MTI-t.

A Mol-csoport számos forrásból szerzi be a négy finomítójában zajló feldolgozáshoz szükséges alapanyagait, ez a diverzifikáció biztosítja az ellátás biztonságát és folyamatosságát. A szóban forgó ellátási útvonal mindössze kiegészítő szerepet játszik bizonyos alapanyagok beszerzése terén, ennek szünetelése nincs érdemi hatással a Mol működésére - fogalmaz közleményében a magyar olajvállalat.

A hétfői hírügynökségi értesülések szerint az orosz Transznyefty tulajdonjogi vita miatt leállította a Magyarországra is szállító csővezeték ukrajnai szakaszának működését, így nem jut el orosz gázolaj sem Ukrajnába, sem Magyarországra.

A Transznyefty közölte, hogy a szállításokat a vezeték ukrajnai szakaszának tulajdonjogáról kialakult vita miatt állították le, de a számukra kedvező bírósági döntés miatt a beszüntették a korábban megkezdett konzerválási munkálatokat.

Az orosz Transznyefty tulajdonjogát most elismerő fellebbviteli bírósági ítélet még nem jogerős, de mint az orosz cég szóvivője elmondta, az ukrán energiaügyi minisztérium egyeztetéseket kért tőlük, hogy megoldják a vezeték működésével kapcsolatos kérdéseket.