Időről időre érdemes összehasonlítani a bankok számlacsomag ajánlatait, jelentős eltérések lehetnek ugyanis az elérhető konstrukciók között. Most különösen aktuális lehet a tájékozódás, ugyanis október 29-től hatályba lép az a kormányrendelet, amely rögzíti a fizetésiszámla-váltás feltételeit és határidőit.

Ennek értelmében az új bank elintézi a csoportos beszedési megbízások, állandó átutalási megbízások áthozatalát az előző pénzintézettől, valamint a beszedők és a számlára ismétlődő átutalást teljesítő felek tájékoztatását az új bankszámláról, továbbá - ha az ügyfél kéri - akár a korábbi számla lezárását is, így az adminisztrációval, ügyintézéssel töltött idő jelentősen csökkenhet.

Bankszámlaválasztás előtt érdemes végiggondolni, milyen banki szolgáltatásokat veszünk rendszeresen igénybe. A bankszámla és az azon végzett tranzakciók bizonyos költségekkel járnak, azonban ma már találhatunk olyan számlát, amely díjmentes. Ilyen például a CIB Bank Eco bankszámlája, melynek havi számlavezetési díja nulla forint, amennyiben a mindenkori nettó minimálbérnek megfelelő összegű jóváírás érkezik havonta átutalással a számlára.

A bankok időről időre akcióval díjazzák nemcsak új, de már meglévő ügyfeleiket is. Érdemes odafigyelnünk ezekre az időszakos, akár egy-egy banki termékhez kapcsolódó lehetőségekre, így további kedvezményekre, akár pénzjóváírásra is szert tehetünk. Ugyanígy megtakaríthatjuk a bankkártyánk költségeit is, ha akciós időszakban igényeljük a kártyát - vélik a CIB szakértői.