Hétfőn a magyar hátterű és alapítású IND Group bejelentette, hogy a cég értékesítése révén a core-banki rendszereket gyártó globális vállalat, a Misys "Digital Channels" divíziójává válik. Az IND egyik alapítója és ügyvezető igazgatója, az E&Y által 2013-ban az év üzletemberének választott Vinnai Balázs (képünkön) fogja vezetni az újonnan létrehozott divíziót, az IND Group a menedzsmentjével és csapatával együtt kerül át a tech-óriáshoz.

A magyar hátterű, termékeivel sorozatosan innovációs díjakat elnyerő IND Group részvények 100 százalékának felvásárlásáról 2014. február 10-én írták alá a szerződést. A két vállalat között 2013 tavaszától már partneri kapcsolat van.

A vételár ismeretlen, azonban figyelembe véve a cég sikerességét és a szakmai felvásárlást, a vételár valószínűleg busás, nagyon könnyen meghaladhatja a 10 milliárd forintot, de a Portfolio.hu szerint az is elképzelhető, hogy a vége 20 milliárd forint felett lesz. A tranzakció vételárát azért is nehéz meghatározni, mivel jellegénél fogva valószínűleg magas a cég jövőbeli teljesítményéből fakadó kifizetés aránya. Az IND merész ötletekkel és bátor lépésekkel tarkított életpályája azonban nem ér véget ezzel, a társaság a Misys Digital Channels divíziójaként magyar menedzsmenttel és tudásbázissal működik tovább.