A piacvezető közéleti napilap és a hozzá kapcsolódó online portál első számú vezetőjének feladata a Népszabadság piaci súlyának és befolyásának növelése, valamint a hatékony és nyereséges működés biztosítása.

Murányi András 14 éven keresztül volt a Népszabadság munkatársa sportújságíróként, szerkesztőként, közéleti publicistaként. Közéleti riportjai, karakteres publicisztikái, tv-kritikái és portréi jelentek meg - a Népszabadság mellett - a Hócipőben, az Élet és Irodalomban, a 168 Órában, a Magyar Narancsban, a Hamu és Gyémánt magazinban.

Murányi 2011-től a szintén a Mediaworkshöz tartozó Nemzeti Sportnál általános főszerkesztő-helyettesként dolgozott. Feladatai közé tartozott a Nemzeti Sport-csoport szervezeti-működési kereteinek kialakítása és operatív működtetése; a lap és mellékleteinek megújítása, szakmai-pénzügyi tervezetek, projektek előkészítése, végrehajtása, az integrációs folyamatok menedzselése.

Murányi kinevezésekor hangsúlyozta: "Húszéves pályafutásom csaknem kétharmada a Népszabadság műhelyében telt. Az újság hagyományainak ápolása kötelesség, a minőség fejlesztése pedig kihívás. Hiszek a minőségi tartalomban és a nyomtatott sajtóban: a Népszabadság változatlanul mértékadó, igazodási pontot jelentő lap lesz."

A Népszabadság korábbi főszerkesztője, Murányi Marcell május 14-én mondott le, miután a rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg. Akkor az MTI-hez eljuttatott közleményében lépését azzal indokolta, hogy, mint a sajtóból megtudta, meghalt az a férfi, "aki abban a balesetben sérült meg, amelynek részese voltam". A lapot ezt követően Nagy N. Péter irányította megbízott főszerkesztőként.