Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hiába a fokozott ellenőrzés, a nyári turistaszezonban gyakoriak a fővárosi taxisok által elkövetett visszaélések - állapította meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.

A BKK taxiellenőrei májusban 298, júniusban 271, júliusban pedig 250 alkalommal ellenőrizték a taxisokat. Az eredmény lesújtó: májusban 205, júniusban 159, júliusban 178 alkalommal vettek fel jogsértést megállapító jegyzőkönyvet - írta a lap.

A turistaszezonban a BKK közös ellenőrzéseket tart az illetékes hatóságokkal (NAV és a BRFK közlekedésrendészeti főosztálya). A jegyzőkönyvek feldolgozása még folyamatban van, de az már most is kitűnik, hogy az Óbudai-sziget környékét drosztengedély nélküli taxik lepték el, és a taxirendeletben rögzített fix tarifa többszöröséért szállítják a fesztivál vendégeit.

A BKK-nak, miután nem hatóság, a taxirendeletből fakadóan két intézkedési lehetősége van a szabályszegőkkel szemben: egyrészt bejelentést tehet a hatóságoknál, másrészt visszavonhatja az illető taxiállomás-használati hozzájárulását. A szabályokat megsértő taxisokat 600 ezer forintig bírságolhatja a közlekedési hatóság, sőt - meghatározott időre - a személyszállító jogosítványát is bevonhatja.