A 17. FINA Világbajnokság versenyszámaira jegyet vásárló nézők vonattal féláron utazhatnak a rendező városokba szurkolni, annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, amelyet a MÁV-Start Zrt.-vel kötött a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. - írja közleményében a vasúttársaság és a szervező cég.

A MÁV-Start a vb szervezésében aktívan résztvevő 3500 önkéntes munkáját is igyekszik megkönnyíteni, hiszen fejenként 5 alkalommal oda-vissza, térítésmentesen biztosítja az utazást számukra a lakóhelyük és Budapest, illetve Balatonfüred között. A vasúttársaság a fővárosból ingyenes különvonatokat is indít az augusztusi Masters vb nyílt vízi úszás balatonfüredi versenyszámaira akkreditáltak számára - olvasható a közleményben.

A Keleti pályaudvar csarnokában felavattak egy, a vizes vb arculati elemeivel felmatricázott mozdonyt is (lásd fenti képet, a fotó forrása: MÁV).

A számítások szerint mintegy 10 ezren utaznak majd vonattal a versenyekre - mondta Csépke András, a MÁV-Start vezérigazgatója.

Az együttműködési megállapodást Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Csépke András és Szántó Éva, a Bp2017 Kft. ügyvezető igazgatója jelentette be június 12-én.