Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. arról értesítette az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-t, hogy a Buda-Cash Zrt. "f.a." állomány-átruházásra kiírt pályázatát megnyerte. Az NHB Bank 2016. február 18-án nyújtotta be a pályázati anyagát.

Bejelentése szerint az NHB Bank felkészült a Buda-Cash ügyfelek eszközállományának fogadására, és az ügyfelek tranzakcióinak kezelésére. Az állomány-átruházási szerződést a bank a pályázati kiírás szerint megköti a PSFN-nel, a Buda-Cash felszámolójával, és ezt a szerződést jóváhagyásra be kell nyújtania az MNB-nek.

A vonatkozó engedély megszerzését követően indulhat el az a folyamat, melynek eredményeként az érintett állomány ténylegesen az NHB Bank és ezáltal az ügyfelek rendelkezésére állhat. A bank a folyamatok alakulásáról, valamint az állomány-átruházás elindulásának tényleges időpontjáról is tájékoztatja majd az ügyfeleket.

Minket is meglepett, hogy más piaci szereplő nem indult a pályázaton - mondta Drabik Zsolt, az NHB Bank vezérigazgatója. A bank célja, hogy az ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül ismét rendelkezhessenek a felszámoló által kiadott befektetési eszközeik - a piaci átlagnál szélesebb az eszközállomány - felett, és az egy éves kényszerszünet után ismét hatékony és sikeres befektetési döntéseket hozhassanak. A pénzintézet a saját képviseletei és bankfiókjai mellett közvetítők révén is országos elérést biztosít majd az ügyfeleknek az ügyintézés megkönnyítésére, kiemelt célja, hogy az ügyfelek kiszolgálását a lehető leggyorsabban bonyolítsa le.

Az banknak már van a Budapesti Értéktőzsdén kereskedési joga, és a hazai értékpapírpiac mellett a nemzetközi termékek elérését is biztosítja majd az ügyfeleknek.

Az NHB Bank a vezető forgalmazója az Access Befektetési alapoknak is, amely alapok forgalmazása a Buda-Cash felszámolása miatt közel egy éves kényszerszünet után február 22-től újraindultak.