A Napi.hu korábban beszámolt róla, a médiatartalmakat előállító Műsorszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) jövőre 80,49 milliárd forintból gazdálkodhat, ami 3,2 százalékos növekedés az idei költségvetéséhez képest

Az MTVA és az Magyar Televízió Nonprofit Zrt. (MTV) mai közleménye szerint a köztévé Petőfi TV és M4 Sport néven két új csatornát indít.

A Petőfi TV az M2 esti műsorsávjában kap helyet este 8 órától reggelig március 15-től, a 16-35 éves korosztályt megcélzó műsoraival. A köztévé közleménye szerint javarészt saját gyártású műsorok, élő közvetítések és a fiatalok mindennapjait érintő tartalmak kapnak itt helyet - írja az Index.

Az új, saját sportcsatorna a magyar sportra fókuszál majd, tizenhat kiemelt sportágról számol be rendszeresen. Az egyelőre a Médiahatóságtól függ, hogy a fizetős vagy nem fizetős csomagban szerepel majd az új csatorna, ami a tervek szerint 2015 nyarán indulna. Főszerkesztője a Forma 1-es közvetítésekből is ismert Szujó Zoltán lesz. A sajtóközleményben ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a sportcsatorna műsorgyártási költségei "a magyar adófizetőknek többletköltséget nem jelentenek, az MTVA a jelenlegi költségvetésén belül teremti meg a csatorna működésének pénzügyi fedezetét".